Logo för System Technology Sweden AB
Logo för System Technology Sweden AB

0

Jämför-ikon

0

0 produkter / 0SEK

Till varukorgen-ikon

0

ADAS test

System för förarassistans är idag standard i, eller som tillval till många fordon. Exempel på sådana system är ACC (Automatic Cruise Control), FCW (Forward Collision Warning), LDW (Lane Departure Warning), LKS (Lane Keeping System) etc. 


Dewesoft erbjuder flexibla och kostnadseffektiva mjuk- och hårdvarulösningar för utvärdering av alla ADAS system. Systemen mäter hastighet och position med hög noggrannhet mellan fordon till fordon eller fordon till vägbanan och fasta föremål.

Utöver hastighet och position kan övriga data från fordonen loggas såsom analoga signaler, räknare, video, CAN, XCP/CCP, FlexRay, mm. Alla data synkroniseras med hjälp av GPS-PPS-synk.

Det finns ingen teoretisk begränsning för hur många fordon som kan ingå ett ADAS testsystem. En robust WLAN-kommunikation används för att överföra data från de ingående fordonen till ett mastersystem där en 3D visualisering av fordonens position sker med hjälp av visualiseringsverktyget Polygon. WLAN-kommunikationen fungerar på ett avstånd upp till en km.

DEWESoft har två alternativ

ADAS Basic 

Vid testning på provbanor med fri sikt mot skyn är den bästa lösningen att använda en 100 Hz GPS-mottagare med RTK (Real Time Kinematic). Vid RTK används en fast GPS basstation som sänder korrektionsdata via ett RF-modem till fordonen. Detta ger en absolut noggrannhet på 2 cm. 

ADAS Professional 

Vid mätningar i vägtrafik, där GPS-mottagningen inte kan garanteras, måste GPS/RTK-mottagaren och basstationen kompletteras med en IMU (Inertial Measurement Unit). En IMU använder en kombination av accelerometrar och gyron för att mäta hastighet och orientering när GPS-signalen från satelliterna är skymd av byggnader eller liknande. I ADAS Professional används en IMU med låg drift från Genesys eller OxTS.   Om man endast är intresserad av det relativa avståndet mellan fordonen behövs ingen GPS basstation. Ett av fordonen får fungera som en rörlig basstation som sänder GPS korrektionsdata till de övriga fordonen. Noggrannheten med rörlig basstation begränsas till 10 cm och  GPS-datahastigheten till 20 Hz.

Mätsystem från System Technology sedan 1986

Vi på System Technology har ett av marknadens bredaste produktprogram inom områden som mätteknik, givare, industriell it, mätprodukter, mätsystem och komponenter/datorer för inbäddade system. Vi vänder oss både till företag och privatpersoner, och erbjuder helhetslösningar genom en unik individuell anpassning och support för just era behov!

Vi sätter en ära i att verkligen kunna de produkter vi jobbar med och att förstå våra kunders önskemål, även ur en strikt teknisk synvinkel.

System Technology Sweden AB är ett helt självfinansierat och oberoende företag som ligger i centrala Linköping, bolaget startades 1986. Vi är finansiellt stabila och är idag sju personer som arbetar i företaget.

Välkommen du också med ditt projekt, stort som litet!

FRI FRAKT för order via shopen - över 5000:-
SÄKER BETALNING

För att kunna använda webbplatsen på bästa sätt behöver du ha Javascript aktiverat

SYSTEM TECHNOLOGY SWEDEN AB

Linnégatan 14
582 25 LINKÖPING

Tel. 013-35 70 30
sales@systemtech.se

www.systemtech.se

Organisationsnummer: 556280-7890
Bankgiro: 490-5220
VAT NR: SE556280789001

ÖPPETTIDER

Måndag - Torsdag
08:00-17:00 (Lunchstängt 12 -13)
Fredag
08:00-16:00 (Lunchstängt 12-13)