Logo för System Technology Sweden AB
Logo för System Technology Sweden AB

0

Jämför-ikon

0

0 produkter / 0SEK

Till varukorgen-ikon

0

Isolerade mät­förstärkare

Av tradition har differentiella och single-ended ingångar varit det som oftast funnits tillgängliga på mångkanaliga mätsystem. Dessa oisolerade ingångar kräver goda kunskaper och ibland stora arbetsinsatser för att hantera jordningsrelaterade mätfel.
Ett säkert sätt att komma runt jordningsrelaterade mätfel är att använda galvaniskt isolerade ingångar som individuellt klarar att anpassa sig till i stort sett alla jordningar (eller brist på jordning). Tidigare har isolerade ingångar, om de funnits tillgängliga, ofta varit behäftade med sämre mätkvalitet, låg bandbredd, begränsad funktionalitet, högt pris samt skrymmande byggform. De senaste åren har det skett en imponerande utveckling som lett till att de flesta av de tidigare problemen undanröjts. Priset för isolation är fortfarande högre men det betalar sig oftast genom säkrare mätresultat.

Vad sägs om exempelvis ett mätbrus på +/-0,0003V med ett 0-10V mätområde (detta är direkt från ett benchmark-test med DEWETRONs DAQP-V-B)? Upp till 180kHz bandbredd, ställbara filter och känslighet, användbart med alla typer av analoga mätsystem. Ett typexempel som illustrerar kvalitéerna är kontroll av givarsignaler inom processindustrin. Kontrollen går ut på att man studerar signalnivå och mätbrus hos givare i drift utan att givaren påverkas. Nivån representerar här givetvis mätstorheten. Bruset är intressant eftersom dess nivå och frekvensinnehåll indikerar om givaren fortfarande är hel och har tillräcklig bandbredd. Att göra en sådan mätning ställer mycket höga krav på mätförstärkaren. Den måste ha tillräcklig dynamik för att kunna mäta nivå, samtidigt som egenbruset måste vara lägre än bruset som skall mätas (exemplet ovan). Dessutom måste impedans- och isolationsegenskaperna vara utmärkta för att man skall våga koppla in sig och ”tjuvlyssna” på signaler i en känslig processmiljö där en felaktig inkoppling kan vara katastrofal. 

DEWETRON har under många år tillverkat och vidareutvecklat isolerade mätförstärkare som erbjuder hög funktionalitet och mätkvalitet. Isolerade förstärkare finns idag för spännings- och strömmätning, temperaturmätning med termoelement och bryggmätning. Många mycket kvalitetsmedvetna utvecklare, framförallt inom fordonsindustrin har valt mätsystem och isolerad signalkonditionering från DEWETRON, bl.a. Scania, Bombardier och Volvo.

Mätsystem från System Technology sedan 1986

Vi på System Technology har ett av marknadens bredaste produktprogram inom områden som mätteknik, givare, industriell it, mätprodukter, mätsystem och komponenter/datorer för inbäddade system. Vi vänder oss både till företag och privatpersoner, och erbjuder helhetslösningar genom en unik individuell anpassning och support för just era behov!

Vi sätter en ära i att verkligen kunna de produkter vi jobbar med och att förstå våra kunders önskemål, även ur en strikt teknisk synvinkel.

System Technology Sweden AB är ett helt självfinansierat och oberoende företag som ligger i centrala Linköping, bolaget startades 1986. Vi är finansiellt stabila och är idag sju personer som arbetar i företaget.

Välkommen du också med ditt projekt, stort som litet!

FRI FRAKT för order via shopen - över 5000:-
SÄKER BETALNING

För att kunna använda webbplatsen på bästa sätt behöver du ha Javascript aktiverat

SYSTEM TECHNOLOGY SWEDEN AB

Linnégatan 14
582 25 LINKÖPING

Tel. 013-35 70 30
sales@systemtech.se

www.systemtech.se

Organisationsnummer: 556280-7890
Bankgiro: 490-5220
VAT NR: SE556280789001

ÖPPETTIDER

Måndag - Torsdag
08:00-17:00 (Lunchstängt 12 -13)
Fredag
08:00-16:00 (Lunchstängt 12-13)